תפריט
"הרופא של העתיד לא יתבסס על מתן תרופות אלא יטפח במטופליו אכפתיות למשמעות הקיום, לתזונת האדם ולמכלול הגורמים המעודדים בריאות ומונעים חולי." ~
תומאס אלווה אדיסון
סה"כ 10 יח"ל ייחודיות:
מדעי הבריאות: 5 יח"ל
מערכות רפואיות (פרויקט גמר): 5 יח"ל
5 יח"ל מדעיות נוספות: כימיה, פיסיקה או ביולוגיה
הערכה חיצונית (70%): 5 מערכות: קרדיולוגיה, המטולוגיה, נפרולוגיה, אנדוקרינולוגיה וגניקולוגיה.
הערכה חלופית (30%): 2 מבין 3 מערכות: נוירולוגיה, פולמונולוגיה וגסטראנתרולוגיה.
בכל נושא לומדים: אנטומיה, פיסיולוגיה, קליניקה ורפואה מונעת.
ממש לא. כל מי שמתעניין בתכנים הנלמדים במגמה, מחפש אתגר, רוצה ששנותיו בתיכון יעברו בצורה חווייתית ומעניינת מוזמן להגיש מועמדותו למגמה. ללא קשר למה הוא חולם לעשות בעתיד.
ממש לא. תחום הרפואה והמחקר פתוח ורלוונטי לשני המינים, וכך גם הלימודים במגמה.
גם כאן התשובה היא לא. מערכת הלימודים משתנה משנה לשנה אולם בכל שנה ישנם ימים בהם התלמידים לומדים עד 16:00 וימים בהם מסיימים מוקדם יותר. תלמידים המגמה לומדים 5 יח"ל נוספות למה שנלמד ברב המסלולים האחרים, ולכן כן יש להם יותר שעות לימוד אך הן מתפרסות לאורך השבוע כך שמערכת הלימודים סבירה בהחלט.
בהחלט כן. בקרב תלמידי המגמה ישנם ספורטאים ממגוון תחומים (שחיה, תריאטלון, מחול, טיפוס, היאבקות ועוד), תלמידים החברים בתנועות נוער, ואף מדריכים בהן וכן תלמידים עם מגוון עיסוקים אחרים. הלימודים במגמה לא מונעים עיסוקים נוספים ואף להיפך- אנחנו מעודדות את זה.
מדעי הבריאות:
70%: בגרות עיונית בסוף י"ב (על 5 מערכות)
30%: הערכה חלופית בכיתות י' וי"א (על 2 מתוך 3 מערכות)
מערכות רפואיות:
פרויקט גמר צוותי על מחלה נבחרת: כתיבת עבודת גמר, הכנת פוסטר מדעי ומבחן בעל פה. בכיתה י"ב.
מגמת מדעי הרפואה חושפת בפני תלמידיה תכנים והתנסויות שהופכים אותם לשגרירי קידום בריאות ומחזקים את ערך ההתנדבות והתרומה לקהילה בתחום הבריאות. אנו שמים דגש על הגברת מודעות לרפואה מונעת, התנהגות בריאותית נכונה והצלת חיים.
המגמה מכשירה את בוגריה לעסוק בתחומי הבריאות והרפואה וחושפת את תלמידי המגמה לעולם הרפואה ולמגוון מקצועות בריאות. במגמה נלמדים תחומי בריאות תוך כדי עיסוק בשאלות ובעיות שפתרונן מבוסס על שילוב ידע מדעי ואמצעים מתקדמים, וכן בסוגיות רחבות יותר כגון אתיקה רפואית, תקשורת, חשיבה ביקורתית ועוד.
הלימודים במגמה מועשרים ע"י סיורים מרתקים בבית חולים תל השומר (המלווה את המגמה מיום הקמתה), בנק הדם, בית חולים שמיר (אסף הרופא), טכנודע ועוד. כמו כן, התלמידים עוברים קורס מגישי עזרה ראשונה של מד"א בהיקף של 60 שעות עם כניסתם למגמה.